publiciteit

Krijg media aandacht:

  • Recensies en interviews in magazines, kranten en blogs

  • Je muziek op de radio, TV uitzendingen en live optredens bij radio en TV

Het doel van publiciteit is om het imago van jou(w muziek) te vergroten door middel van aandacht in de media. Gewenste resultaten zijn recensies en interviews in magazines, kranten en blogs. En je muziek op de radio en (live) optredens op TV.

Om dit te bereiken zet Musiqmama haar uitgebreide medianetwerk in en zorgt ervoor dat alle relevante journalisten en media op de hoogte zijn van jouw muzikale producties.

Meer info over publiciteit door Musiqmama

Jazz en Wereldmuziek

Musiqmama heeft een groot netwerk onder jazzjournalisten en diverse media die aandacht willen besteden aan (jazz en wereld-) muziek, zowel in Nederland als in België. Zo hebben we publiciteit gedaan voor veel onafhankelijke musici, uit Nederland, Duitsland, Australië en Zwitserland, maar ook voor diverse platenlabels, waaronder voor de artiesten van het beroemde jazzlabel Okeh, O.A.P. Records en het Duitse label Jazzhaus Records.

Meestal is de publiciteit rondom de release van een nieuw album, maar concert / tour promotie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Zowel op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Want Musiqmama heeft uitstekende samenwerkingspartners in diverse landen wereldwijd. De meesten van hen ook met een passie voor jazzmuziek en de mensen die dat maken.

Planning

Planning is van groot belang om tot goede resultaten te komen. Het hele proces rondom een CD release duurt soms langer dan verwacht, omdat niet alleen de muziek en het schijfje zelf gemaakt moeten worden… Artwork, website, EPK, foto’s, sociale media, persteksten, distributie… al die dingen moeten goed voorbereid zijn, alvorens aan de slag te gaan met toesturen van de muziek aan de pers. Afhankelijk van het type pers dat benaderd wordt is hier soms wel tot 6 maanden tijd voor nodig. Omdat je rekening moet houden met de verwerkingstijd en het proces bij deze media (drukwerk, tv productie… kost allemaal tijd). Neem daarom, als je interesse hebt, graag minimaal zes maanden voor de geplande release contact op!

Zoals helder mag zijn: Musiqmama heeft ruime ervaring met het regelen van media-aandacht voor musici. Dus als jij op de radio wilt vertellen hoe je laatste CD tot stand is gekomen, of op televisie wil laten horen hoe hij live klinkt, persberichten versturen, interviews in maandbladen en meer. Kijk hier voor voorbeelden van publiciteit die door Musiqmama zijn gerealiseerd.

Neem CONTACT op met Musiqmama